Wat zijn Lab Grown Diamanten?

Lab Grown Diamonds - Labo Gecreëerde Diamanten of LGD zijn diamanten die met behulp van geavanceerde technologie in een laboratorium gemaakt worden.

Ze zijn ook bekend als synthetische diamanten, gekweekte diamanten of door de mens gemaakte diamanten. In tegenstelling tot natuurlijke diamanten worden lab-grown diamanten in een paar weken gemaakt, in plaats van in miljoenen jaren in de aardkorst te worden gevormd.

Lab created of Lab grown diamanten zijn dus door de mens gemaakte diamanten met precies dezelfde chemische structuur, kristalstructuur, optische en fysische eigenschappen zoals bij een natuurlijke diamant.

Kortom, er is geen zichtbaar verschil.

Geen enkele diamantair ter wereld kan het verschil tussen een LGD en een natuurlijke diamant zien.

Het enige verschil tussen lab-grown diamanten en natuurlijke diamanten is hun oorsprong. Dit verschil is echter niet zichtbaar voor het blote oog, want lab grown diamanten zien er identiek uit als natuurlijke diamanten. Alleen met speciale, zeer dure apparatuur, is het mogelijk om een minimaal verschil tussen de twee vast te stellen.

Als U dus een creatie van de LGD Collection koopt krijgt U altijd een certificaat van het IGI (International Gemmological Institute) aangaande dit juweel en de diamanten die erin gezet zijn. Behalve het gewicht, de kleur en de zuiverheid geeft dit certificaat ook aan dat de diamant lab-grown is. Het IGI is één van de drie meest gerespecteerde diamantanalyse labo’s ter wereld.

Lab grown diamanten worden geproduceerd in een strict gecontroleerde laboratorium omgeving waardoor conflictdiamant risico's uitgesloten zijn.

Een ethischer en milieuvriendelijker alternatief voor natuurlijke diamanten.

Milieuvriendelijk

De productie van lab grown diamanten vergt veel minder energie en water dan bij het ontginnen van natuurlijke diamant.

Lab-grown diamanten worden dus milieubewust geproduceerd en worden dus beschouwd als milieuvriendelijker dan gedolven diamanten.

Eindelijk een betaalbare diamant

Naast de ethische en milieuvoordelen van lab grown diamanten is er nog een belangrijk voordeel die hen een aantrekkelijke optie maken voor de consument: De lagere kostprijs.

Lab grown diamanten zijn veel betaalbaarder dan natuurlijke diamanten.