Charles Friedrich is sinds tientallen jaren actief met natuurlijke diamanten. Eén van zijn firmas, Dinalie bv , fabriceert sinds 1993 juwelen met natuurlijke diamant. Volgens hem mag men niet blind zijn voor evoluties in de diamantwereld.

"Als ik het verschil niet kan zien tussen een natuurlijke diamant en een labo gecreëerde diamant, dan moet er een markt bestaan voor deze diamant, zeker als men weet dat deze zoveel minder kost dan de natuurlijke versie. In de Verenigde Staten bestaat al een deel van de diamant juwelen verkoop uit Lab Grown diamanten."

Met de LGD Collection wenst hij eerst in Vlaanderen het publiek te beinvloeden met een aantrekkelijke marketing campagne op Instagram en Facebook. Hij wordt hierbij bijgestaan door een ploeg enthousiaste medewerkers.

Binnenkort gaan de franse en engelse versies ook te zien zijn op deze web shop. Onder het motto :"Eindelijk een betaalbare diamant" wenst hij een breed publiek aan te spreken, niet enkel diegenen met grote budgetten. Charles Friedrich is lid van alle diamantbeurzen en zijn burelen zijn gelegen in de Antwerpse diamant buurt.